۱) میگرن: افرادی که سابقه میگرن داشته اند، ممکن است با باردارشدن سردردهایشان افزایش یا کاهش یابد.
سردرد میگرن ممکن است به دلیل استرس، شرایط محیطی گرم یا پرنور، خستگی، بی خوابی یا موادغذایی هیستامین دار مثلا تخم مرغ و گوجه فرنگی شروع شود بنابراین خانم هایی که قبلا سابقه میگرن داشته اند و حالا می خواهند باردار شوند بهتر است قبل از اقدام به بارداری به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا علت میگرن آنها تشخیص داده شود و تا حدامکان از تاثیر آن بر بروز سردرد پیشگیری شود زیرا در دوران بارداری امکان افزایش شدت و تکرر این سردردها وجود دارد که به مسکن های معمولی هم جواب نمی دهند. مثلا اگر کسی با قرار گرفتن در نور شدید آفتاب یا شلوغی، دچار سردرد می شود، بهتر است مراعات کند تا در دوران بارداری دچار این سردردهای شدید نشود تا بخواهد از مسکن استفاده کند.
۲) اشکالات بینایی: در این حالت خانم باردار باید به پزشک متخصص چشم مراجعه کند.
۳) سینوزیت: در فصل زمستان شایع است که معمولا در پیشانی و گونه ها ایجاد می شود و صبح ها شدیدتر است. این خانم ها اغلب از ترشحات چرکی و خلط مداوم شکایت دارند که حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.
۴) سردردهای مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی: این سردردها خطرناک اند و معمولا در سه ماهه دوم و به خصوص در سه ماهه سوم و هفته های آخر بارداری دیده می شوند. مسمومیت بارداری و فشارخون بالا از تهدیدهای جدی برای خانم های باردار است و مهم ترین علل مرگ ومیر مادران است بنابراین سردرد در سه ماهه سوم باید جدی گرفته شود.
۵) سردردهای سه ماهه سوم: معمولا خانمی که در سه ماهه سوم دچار سردرد می شود فشارخونش بالاست و پروتئین زیادی از ادرارش دفع می شود. از مشخصات این سردردها این است که با مصرف مسکن های معمولی بهبود پیدا نمی کنند و ادامه دارند. اگر خانمی در سه ماهه سوم دچار سردرد می شود و فشارخون و دفع پروتئین ادراری او بالاست باید حتما به پزشک مراجعه کند و احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری را بررسی کند و در صورت مثبت بودن این احتمال به طور جدی تحت مراقبت قرار بگیرد، بستری شود و تصمیمات جدی برایش صورت گیرد.
۶) کاهش قندخون (هایپوگلایسمی).
مسکن مجاز در دوران بارداری: تنها مسکنی که مادران در دوران بارداری مجازند مصرف کنند آن هم به میزان محدود قرص استامینوفن معمولی و بدون کدیین است که متاسفانه تاثیر چندانی بر سردرد میگرنی ندارد.
منبع:روزنامه سلامت