اگر قبلاً پوشک کودک را عوض نکرده باشید، ممکن است تعویض پوشک کودک کار بسیار سختی به نظر برسد. اما مطمئن باشید، وقتی چند بار این کار را انجام دادید، دیگر برایتان آسان خواهد بود.
البته اگر جزو پدران و مادران جدید باشید، نوزادتان به شما تمرین زیادی خواهد داد!
نوزادان به طور معمول روزانه حداقل 6 تا 10 پوشک را کثیف میکنند و در سال اول به بیش از 3000 تعویض پوشک نیاز دارند.
آنچه شما به آن نیاز دارید
مهم است که قبل از شروع کار تعویض پوشک کودک اطمینان حاصل کنید که همه چیز مورد نیازتان، را در نزدیکی خود داشته باشید.
یک مکان امن و تمییز برای تعویض پوشک :
بسیاری از والدین از یک میز برای تعویض پوشک کودک خود استفاده میکنند و یا از یک زیرانداز تعویض پوشک بر روی تختخواب یا نیمکت استفاده می کنند.
تا 4 ماهگی، نوزاد خیلی حرکات تند و غیر قابل پیش بینی ندارد و کار تعویض پوشک چندان کار سختی بنظر نمیرسد. اما تمرین ایمنی از ابتدا به شما کمک می کند وقتی کودک کوچک شما در حال حرکت است عادت کنید.
دستمال مرطوب برای تمییز کردن کودک:
بسیاری از والدین برای تمیز کردن کودک از دستمال مرطوب بچه استفاده می کنند، اما پوست نوزادان حساس است و متخصصان اطفال توصیه می کنند در هفته های اول زندگی از آب گرم و یک دستمال یا پارچه پنبه ای استفاده کنید.
بنابراین داشتن یک حوله آبگیر و کاملا پنبهای برای خشک کردن کودک از لوازم مهمی است که در تعویض پوشک کودک بسیار به کار میآید.
کرم یا پمادهای مورد نیاز کودک:
درصورت نیاز میتوانید در مواقع سوختگی پوست کودک یا حساسیتهای پوستی از پمادها و کرمهای مورد نیاز در محل مورد نظر در حین تعویض پوشک کودک استفاده کنید.
تعویض پوشک کودک، مرحله به مرحله
این دستورالعمل برای تعویض پوشک های یکبار مصرف است. در حالی که برخی والدین استفاده از پوشک پارچه ای را انتخاب می کنند ، اما مراحل اساسی آن یکسان خواهد بود.
این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید: مهم نیست که سن کودک شما چقدرباشد، هرگز او را حتی لحظه ای روی یک سطح مرتفع رها نکنید.
دستان خود را بشویید و وسایل مورد نیازتان را جمع کنید و اطمینان حاصل کنید که هر آنچه را که لازم دارید در دسترس است.
کودک خود را روی پشت بر روی سطح مورد نظر برای تعویض پوشک، قرار دهید.
چسبهای کناری پوشک را جدا کنید و سپس با باز کردن پوشک، با گرفتن مچ پای کودک و بلند کردن، او را از پوشک جدا کنید. اگر نیازی به شستشوی کودک بود، بعد از شستشوی کودک با آب گرم و صابون اورا کاملا با یک حوله خشک کنید و یا از دستمال مرطوب برای این کار استفاده کنید، از تمیز شدن پوست کودک مطمئن شوید تا از بروز هرگونه ناراحتی های پوستی جلوگیری کنید.
پوشک کثیف را دور از دسترس کودک کاملا دور نگه دارید و در یک کیسه دفع پوشک قرار دهید تا در فرصت مناسب آن را دور بیاندازید.
پوشک تمیز را در زیر کودک خود بگذارید و مطمئن شوید که چسبهای کناری در جای درست خود قرار گرفتند. امروزه بیشتر پوشک ها دارای علائم یا شخصیت های کارتونی رنگارنگ هستند که جلوی پوشک را نشان می دهد.
قبل از بستن پوشک ، هر نوع پماد یا کرم را که پزشک توصیه کرده است بمالید، استفاده کنید.
پوشک جدید را با کشیدن جلو به سمت شکم کودک و با کشیدن چسبهای کناری پوشک، ببندید. احتماً پوشک را به سمت پایین بچسبانید تا از تحریک بند ناف نوزاد تا زمان افتادن آن جلوگیری شود.
در مرحله آخر، دستان خود و کودک خود را بشویید و سطح تعویض پوشک را تمیز کنید. این مرحله به ویژه در پیشگیری از بیماری کودک دلبندتان بسیار مهم است زیرا به جلوگیری از پخش شدن آلودگی کمک می کند.
نکات مهم در تعویض پوشک کودک که باید به آن دقت کنید
مواظب باشید پوشک را خیلی محکم نبندید. شما می خواهید از بروز نشت رطوبت جلوگیری کنید، اما یک پوشک خیلی تنگ می تواند باعث فشار بر معده کودک شود و باعث شود او احتمالاً دچار گرفتگی شود.
اگر کودک شما بثوراتی دارد که بعد از چند روز از بین نرفته است، سریعاً با پزشک متخصص کودک خود تماس بگیرید.
با رعایت این نکات ساده می توانید یک تعویض پوشک راحت را برای کودک عزیزتان تجربه کنید.