کودکان نوپا در حال کشف استقلال خود هستند و این می تواند این سن را واقعا سرگرم کننده کند. اما ممکن است یک کار به ظاهر ساده تعویض لباس کودک، هنگامی که او با کاری که شما می خواهید انجام دهید موافق نباشد، بسیار چالش برانگیز شود.
اگر کودک نوپای شما گاهی اوقات وقتی لباسش را عوض می کنید، می تواند با بهانه تراشی هایش ناامیدتان کند. برای جلوگیری از تنشها، به کودک اجازه دهید تا در روند کار کمک کند. او دوست دارد در کارها شرکت کند. شما میتوانید با گذاشتن همه چیزهایی که نیاز دارید، این روند را سریع و آسان کنید.
عوض کردن لباس کودک و توقف بازی
کودک نوپا ممکن است چنان غرق در بازی شود که متوقف کردن بازی برای انجام تعویض لباس کودک، میتواند منجر به بهانه گیری و اعتراض کودک شود. برای حل این مشکل و جلوگیری از تنش ناگهانی از تعویض لباس کودک، به کودک هشدار دهید که قصد تعویض لباس او را دارید. این اخطار دادن به کودک می تواند به او کمک کند تا از تنش جلوگیری شود و آمادگی این توقف در بازی را داشته باشد.
به جای استفاده از واحدهای زمان مانند دقیقه، از یک آهنگ که کوتاه، آشنا و دارای یک پایان مشخص باشد استفاده کنید و اعلام کنید “به محض اینکه این آهنگ تمام شد، من میخوام که لباسهای تو را عوض کنم”. در نوشته های قبل هم برای کمک به حس اعتماد به نفس کودک اشاره شده است که اگر مایل باشید در این لینک می توانید مطالعه کنید.
تعویض لباس کودک و حس استقلال او
به کودک اجازه دهید تا بتواند بین دو لباس، خودش انتخاب کند که چه بپوشد. به جای اصرار داشتن برای پوشاندن یک لباس خاص میتوانید کمی استقلال کودک نوپای خود را تحویل بگیرید!
البته لازم نیست اجازه دهید او کنترل کامل داشته باشد مثلا برای آن روز، دو لباس مناسب انتخاب کنید و به کودک اجازه بدهید خودش بین این دو انتخاب کند.
یا می توانید بگویید، “عزیزم، می توانی پیراهن زردت را با اون شلوار خاکستری بپوشی. نظر تو چیه؟” با این کار، کودک احساس می کند که در پوشیدن لباسش استقلال دارد.
اگرکودک شما قادر به پوشیدن لباسهای خودش است و شما هم خیلی به آنچه که امروز می پوشد اهمیتی نمی دهید، به کودک اجازه دهید تا امروز خودش لباسش را انتخاب کند. حالا باید لباس کودک خود را ستایش کنید! می توانید به او بگویید، “وای، من رنگهایی را که انتخاب کردی رو خیلی دوست دارم!
این باعث می شود کودک شما احساس کند که کار درستی انجام داده که باعث اعتماد بنفسش میشود و باعث می شود که دوباره بخواهد این کار را انجام دهد.
اول صبح و سرعت بخشیدن به عوض کردن لباس کودک
استفاده از شیوه پرت کردن حواس در سرعت بخشیدن به فرآیند تعویض لباس کودک بسیار کاربردی است. مثلا برای پرت کردن حواس کودک، گفتن داستانی برایش میتواند کمک کند یا شما همچنین می توانید سوالاتی در مورد امروز و کارهایی که میخواد انجام دهد بپرسید: “امروز میخواهی در خانه دوستت چه کار کنید؟” یا ” امروز به باغ وحش می رویم. تو کدام حیوان را می خواهی ببینی؟” وقتی کودکان در حال صحبت هستند، بعضی اوقات فراموش می کنند که در اطراف آنها چه می گذرد.
یا میتوانید کودک نو پای خود را به مسابقه دعوت کنید. در این حال، در تعویض لباس کودک با مقاومت کمتری روبرو میشوید. این امر به ویژه در صورتی که عجله داشته باشید بسیار مفید است. در این موارد، کودک را در مسابقه تعویض لباس به چالش بکشید. از آهنگ مورد علاقه کودک استفاده کنید و به او بگویید که اگر قبل از اتمام آهنگ لباسش را تعویض کند، برنده می شود.
گاهی برای راحت کردن امر تعویض لباس کودک و همینطور برای تشویق کودک به پوشیدن لباس به طور مستقل، وانمود کنید که به کمک کودک احتیاج دارید. مثلا پیراهن کودک را به او بدهید و بگویید شلوارت اینجاست! در این حال کودک میخندد و اشتباه شما رو اصلاح میکند.
وقتی این کار را کرد از او بخواهید که به شما نشان دهد که چگونه پیراهن رو به درستی میپوشد و به این ترتیب کودک مشتاقانه برای نشان دادن استقلالش، براحتی به تعویض لباسش مشغول میشود.